14 februari 2015
09:00

SK Vide

Referat: Björklinge BK 01 - SK Vide

En morgonmatch för en gångs skull. Det brukar vi vara bra på hördes i omklädningsrummet innan match. Tror att cuperna fanns med i den bilden. Faktum är att det verkar stämma. Även i denna match trots att jag tycker Vide var bättre än i början på säsongen, så gör vi 2 riktigt bra perioder och en lite mer slow.

För det första är det kul att se att vi börjar skjuta mycket bättre. Kanske all skott träning börjar ge utdelning. Inte bara skjuta utan alltid ge ett bättre läge för skott chansen. Många kloka spelare i detta lag. Malin och jag diskuterade innan match om vi skulle ge Emma Åsberg någon extra bevakning men kom fram till att vi skall spela på våra villkor och inte titta för mycket på motståndaren. Nu vet jag att denna spelare kommer att bli något stort med tiden och även här mot oss var hon SK Vides bästa spelare tillsammans med målvakten Saga Bynander. Sista målet 5 sekunder kvar tappade jag tiden och ville byta när det såg ut som Vide tänkte det. Ett misstag som Emma tog till vara på och stänkte upp i bortre krysset. Ett fint mål som jag tar på mig såklart.

En första period som vi dominerar spelmässigt och har mycket boll. Vi spelar runt mycket fint men hittar inte så ofta in med våra instick i mitten som vi vill. Trygga och stabila backar ger inte Vide många chanser. Vi vinner första perioden med 2-1 trots att vi hade en handfull fler möjligheter under perioden.

Vi pratade med tjejerna innan match om vi skulle gå runt på 2 femmor och vila en vilket dom tyckte. Det syntes ganska tydligt i första halvan av andra perioden att det var svårt att komma igång efter lång uppvärmning. Kanske sitter man och blir kall och stel. Inför tredje joggade spelarna upp lite och såg genast piggare ut. Tydligen rätt melodi.

Vi kommer som sagt inte riktigt in i matchen i den andra. I alla fall inte den första halvan då vi tyvärr är ganska svaga. Vide tar tillvara på detta och flyttar upp spelet vilket skapar tryck på oss. En till slut jämn period men Vide vinner skotten med 6-3 och målen med 2-1.

Tredje kommer vi tillbaka och dominerar igen. Kan vara en av våra bättre perioder så här långt. Stort tryck och mycket skott på en mycket bra målvakt. Vi rör oss som vi skall och skapar hela tiden ytor för varandra och hittar också i de fria ytorna. Vi gör 3 snabba mål i den första halvan och har ett riktigt flow. Syntes att spelglädjen fanns och kämpaglöden. Sista målet glömmer vi -för min skull och ser nu fram emot nästa uppgift. Livets Ord borta i Allianshallen lördag den 28/2.

Veckan som kommer annars. Träning på tisdag och inställd träning på fredag då vi i stället åker in till Allianshallen för att titta och vara sargvakter på A lagsmötet BBK-Storvik. Mer info under veckan.

Sammanfattningsvis är det kul att se att vi har fina assist på alla mål vi gör idag. Dessutom olika passningsläggare till alla målen. Passningsspelet och det sätt vi skapar tryck är kul att se. Tack SK Vide för en kul match och även trevligt att träffa deras ledare.

3 spelare fortsatt sedan med spel i 99 serien där svårast tänkbara motstånd väntade. Storvreta IBK med bl.a. Linnea Hammar, Maja Dovner och Hanna Klementz. Det här är inga vanliga spelare skall man veta. Stor potential och stor respekt att möta dessa. Våra 3 går in som vanligt och visar ingen respekt alls. Tar för sig, skapar och underhåller. Seger med 4-3 och 3 av målen görs av Tilde med 2 pass från Linnea. Alex passar också till sista målet som Cornelia gör. Alla 3 01:or växer verkligen med uppgiften. Stort beröm till hela laget som visar hjärta och speciellt till de våra. Grattis.